De trifle is een gastronomische Engelse traditie, met een uniek spel van texturen en smaken. Je kan ermee variëren door alle mogelijke vruchten te gebruiken of juist door slechts één soort te gebruiken.
Verwijder de steeltjes van de aardbeien, was ze en snij ze in kleine stukjes. Meng ze met de suiker en de limoncello en laat alles 30 min trekken.
Meng de gecondenseerde melk met de mascarpone. Klop de room op en meng voorzichtig onder het mascarponemengsel. Zet fris weg. Snij de cake in kleine plakjes.
Verdeel de aardbeienmengeling over 4 glazen, voeg er de plakjes amandelcake aan toe zodat ze het sap van de aardbeien opnemen. Lepel de mascarpone erbovenop en werk af met een schijfje citroen en een aardbei.
Je kan de amandelcake vervangen door lange vingerkoekjes, een Savoie-taart, een biscuit of een vier-vierdencake.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.