-
Schil de butternut en snij hem in kleine blokjes. Bak ze in een scheutje hete olijfolie tot ze goed gaar zijn. Mix ze dan met de room en 2 el van het bakvocht tot een gladde puree. Voeg eventueel nog wat meer room toe als je de puree te dik of te droog vindt. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
-
Pel de knoflook en snij hem in heel dunne plakjes. Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook op een laag vuur (hij mag niet kleuren). Schep de knoflook uit de pan en leg hem bij de pompoenpuree. Zet het vuur hoger en bak de salieblaadjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze opzij. Rooster nu de pompoenpitten in dezelfde pan. Snij tot slot de chorizo in kleine blokjes en bak ze krokant in dezelfde pan met 1 el extra olijfolie.
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de butternutsaus. Bestrooi met de pompoenpitten, de chorizo en de krokante salie. Werk af met de parmezaan en dien meteen op.
Tip
Gooi de pitten van een pompoen niet weg. Ze bevatten veel plantaardige eiwitten, antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels. Rooster ze in een hete pan met een scheutje olijfolie en snoep ervan bij het aperitief, of meng ze door een salade.