-
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten voor de balletjes behalve de emmentaler. Rol er balletjes van en duw de geraspte kaas in de kern van elk balletje. Verhit de olie en bak de balletjes rondom goudbruin. Zet ze opzij.
-
Maak nu de saus. Laat de boter smelten in een braadpan, leg er de ui en de suiker in en laat op een laag vuur fruiten. Blus met de witte wijn en laat kort karamelliseren. Voeg al roerend de rest van de boter en de bloem toe. Giet er de bouillon en de rode wijn bij, breng op smaak met zout en peper en laat inkoken. Leg dan de balletjes in de saus en laat 10 min sudderen.
-
Schep de balletjes met de saus in een ruime ovenschaal en bestrooi alles met de parmezaan, de emmentaler en de provolone. Zet 5 à 8 min in de oven, tot de kazen goudbruin kleuren. Bestrooi met verse tijm en serveer met pastinaakpuree.
Tip
Je kunt voor dit gerecht je favoriete wild gebruiken: everzwijn, ree, hinde... Je kunt ook half om half wild en varkensgehakt gebruiken, voor een smeuïger vulling.