Bloemkoolcurry met rijst | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Bloemkoolcurry met rijst

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Schil de wortelen en snij ze in rondjes. Stoom deze groenten 20 min.

  2. Maak de currysaus. Fruit de gesnipperde uien in de olie in een kookpan. Voeg de rode currypasta, de komijn en de kokosmelk toe. Giet hierin de bloemkoolroosjes en de wortelrondjes en laat 15 tot 20 min sudderen op een laag vuur. Kook intussen de rijst volgens de aanduidingen op de verpakking. 

  3. Bestrooi de curry met de cashewnoten, de rozijnen en koriander en serveer met de rijst.

Variant Vervang de rijst door quinoa.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Vetten 8 g
koolhydraten 24.3 g
waarvan suikers 8.7 g
vezels 5.3 g
Eiwitten 5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Grote bloemkool 0.5
  • Grote wortels 2
  • Rode currypasta 1 el
  • Uien 1
  • Olijfolie 1.5 el
  • Komijn 0.5 tl
  • Kokosmelk 100 ml
  • Rijst 125 g
  • Cashewnoten 25 g
  • Rozijnen 25 g
  • Verse koriander 1 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Grote bloemkool 0.5
  • Grote wortels 2
  • Rode currypasta 1 el
  • Uien 1
  • Olijfolie 1.5 el
  • Komijn 0.5 tl
  • Kokosmelk 100 ml
  • Rijst 125 g
  • Cashewnoten 25 g
  • Rozijnen 25 g
  • Verse koriander 1 el