Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui, was de selderij, de venkel, de maïs, de wortelen en de zoete aardappelen en snij al deze groenten in een kom in korte stukken. Voeg de kerstomaten, de spruiten, de bol knoflook en de stukjes citroen toe.
Schep alles in een grote ovenschaal en voeg de tijm en de rozemarijn toe. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en peper en schep goed om.
Vul de buikholte van de kip op met de tijm, knoflook en citroen en kruid met zout en peper. Klop de boter tot een zachte zalf en meng met de fijngehakte rozemarijn. Breng deze kruidenboter aan onder het vel van de kip. Kruid de buitenkant van de kip met zout en peper en leg ze op de groenten in de ovenschaal. Zet 60 min in de oven.
TipJe hebt 1/2 ui over? Gebruik die om roest van een mes te halen: wrijf het lemmet in met de 1/2 ui, bestrooid met poedersuiker.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
10 g
koolhydraten
13.3 g
waarvan suikers
8.7 g
vezels
6.3 g
Eiwitten
2.9 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.