Kook de aardappelen gaar in water. Giet ze af en voeg van het vuur de melk toe. Pureer ze met de pureeknijper. Voeg 15 g boter, een beetje peper, de nootmuskaat en zout toe.
Snipper de uien en de knoflook. Bak de knoflook, de ui en het rundsgehakt in een braadpan met de olijfolie. Verdeel dit mengsel over de bodem van een ovenschaal. Snij het witloof fijn en stoof kort in 10 g boter. Kruid met zout en peper, laat nog even gaar stoven en schep dan over het gehakt in de ovenschaal. Bedek het witloof met de puree. Strooi er tot slot de geraspte kaas en de fijngehakte hazelnoten over.
Verwarm de oven voor op 200°C en verwarm het gehakt Parmentier 20 min. Laat een paar minuten rusten voor je hem opdient.
Als bijgerechtEen salade van veldsla en fijngesnipperd witloof. Breng op smaak met de vinaigrette met hazelnootolie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
10 g
koolhydraten
17.7 g
waarvan suikers
4.3 g
vezels
4 g
Eiwitten
14.3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.