Snij de prei fijn en stoof ongeveer 10 min in de boter op een matig vuur. Voeg op het einde van de gaartijd de verse room en de fijngesnipperde peterselie toe. Kruid met zout en peper.
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de scampi's met de geperste teentjes knoflook in een braadpan met de olijfolie.
Giet de pasta af zodra hij klaar is en schep door de preisaus. Voeg de scampi's toe en dien op met de geraspte grana padano.
De royale variantVervang de spaghetti door tagliatelle en de scampi's door krokant gebakken gerookte spekblokjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
7 g
koolhydraten
36 g
waarvan suikers
6.7 g
vezels
2.9 g
Eiwitten
25 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.