Breng het water aan de kook en los het groentebouillonblokje erin op. Doe de couscous in een grote schaal. Giet er de bouillon over en laat 10 minuten zwellen. Pel en snij de ui in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Snij de aubergine en de courgette in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een pan of een tajine en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de tajinekruiden (Raz el Hanout), de komijn, de blokjes courgette en aubergine en water toe. Kruid met peper en zout, dek af en laat 10 minuten sudderen. Voeg extra water toe als dat helemaal verdampt is.
Voeg de tomaten toe en laat nog 5 minuten sudderen. Hak de peterselie fijn. Dien de tajine op met de couscous en de peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
266 KJ
Energie
63 kcal
Vetten
0.7 g
Fats acid satured
0.2 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
1.8 g
Eiwitten
2.4 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.