Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snij in frieten. Pel de sjalotten en snij zein kwartjes. Snij de bol knoflook overlangs. Blancheer de frieten van zoete aardappel 3 minuten in een kookpot met gezouten water.
Leg de sjalotten, de uitgelekte frieten en de knoflook in een ovenschotel, giet er een scheutje olijfolie bij, kruid met zout en peper en rooster 10 minuten in de oven.
Snij de chorizo in plakjes en voeg ze samen met de tomaten en kruiden toe aan de ovenschotel. Zet nog 5 min. in de oven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
416 KJ
Energie
100 kcal
Vetten
5.4 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
8.1 g
waarvan suikers
2.9 g
Eiwitten
3.8 g
salt
0.48 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.