Verwarm de oven voor op 180°C. Pers een halve citroen uit over de zalmfiletsen breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Pel de sjalot en hak grof. Snij de sinaasappel à vif: snij de volledige schil weg tot tegen het vruchtvlees ensnij vervolgens de partjes tussen de vliezen uit. Meng het vruchtvlees van de sinaasappel met de sjalot en de zoet-pikante chilisausen overgiet de vis hiermee. Plaats de zalmfilets 12 à 15 minuten in de oven. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Voor de salade: Snij het witloof doormidden en verwijder de bittere kern aan de basis. Snij de appel in kleine stukjes. Besprenkel met citroensap aangelengd met wat water, zodat ze niet bruin zouden worden. Meng alle ingrediënten voor de youghurtsaus: olijfolie, azijn, yoghurt, peper en zout. Meng het witloof en de appel besprenkel met de yoghurtsaus.
Serveer de zalm met de rijst en de witloofsalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
694 KJ
Energie
165 kcal
Vetten
8.7 g
Fats acid satured
2.3 g
Koolhydraten
15 g
waarvan suikers
3.4 g
Eiwitten
6.0 g
salt
0.17 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.