Krokante kalkoen met mosterddip, linzen en spinazie
Krokante kalkoen met mosterddip, linzen en spinazie
Voorbereiding10 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Breek 1 ei per 2 personen, en klop los in een bord. Doe wat bloem in een tweede bord, en het paneermeel, gemengd met kippenkruiden, in een derde bord. Kruid de kalkoenlapjes met zout en peper. Wentel de lapjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en het gekruide paneermeel. Bak ze in de olijfolie tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
Snij de sjalot in ringen (bewaar één sjalot voor de mosterdsaus) en laat in diezelfde pan de sjalotringen kleuren. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak zeer fijn. Giet de linzen af, en spoel goed. Bak de fijngehakte piment in olijfolie. Voeg de linzen toe en laat 5 minuten bakken. Voeg de spinazie toe en schep alles door elkaar. Kruid met zout en peper. Verwarm de pitabroodjes onder de grill of toaster.
Bereid de mostersaus: meng een eidooier met 1 el (ambachtelijke) mosterd, 1 el azijn, 3 el olie, 1 fijngesnipperde sjalot, zout en peper. Dien de kalkoenlapjes op met de linzen, overgoten met de sjalotringen, de mostersaus en de pitabroodjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
640 KJ
Energie
153 kcal
Vetten
5.9 g
Fats acid satured
1.2 g
Koolhydraten
13.7 g
waarvan suikers
0.8 g
Eiwitten
10.2 g
salt
0.52 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.