Hak de ui fijn en stoof deze met de komijn in een beetje olijfolie. Schil en rasp de rode bieten, of snij ze in hele kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Mix de rode biet met de peterselie, het ei, paneermeel en de ui in een keukenrobot of mixer. Maak er kleine balletjes van en bak ze krokant in de frituurolie.
Giet de kikkererwten af en spoel goed. Voor de yoghurtsaus: snij de komkommer in staafjes. Meng deze met de yoghurt, een beetje komijn, peper en zout. Verwarm de pitabroodjes onder de grill of toaster.
Serveer de kikkererwten met de ijsbergsla, yoghurtsaus en de falafel in een pitabroodje.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
382 KJ
Energie
91 kcal
Vetten
3.4 g
Fats acid satured
0.7 g
koolhydraten
10.8 g
waarvan suikers
3.1 g
Eiwitten
3.2 g
salt
0.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.