Witloofstoemp met kip en peer en zoete vinaigrette
Witloofstoemp met kip en peer en zoete vinaigrette
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij het witloof in kleine stukken. Kook de aardappelen en de witloof gaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Laat uitlekken en plet ze grof. Voeg de boter de melk en de tijmblaadjes toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Kruid de kip met peper en zout en bak hem goudgeel in olijfolie met het citroensap. Snij hem in reepjes. Was en snij de peer in reepjes.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette : suiker, (bruis)water, olijfolie en azijn met frambozensmaak. Verdeel de stoemp over de borden en werk af met sneetjes peer en reepjes kip. Serveer de vinaigrette apart.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
328 KJ
Energie
78 kcal
Vetten
1.6 g
Fats acid satured
0.6 g
Koolhydraten
8.2 g
waarvan suikers
2.1 g
Eiwitten
7.0 g
salt
0.08 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.