Witloofstoemp met kip en peer en zoete vinaigrette | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Witloofstoemp met kip en peer en zoete vinaigrette

Witloofstoemp met kip en peer en zoete vinaigrette

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij het witloof in kleine stukken. Kook de aardappelen en de witloof gaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Laat uitlekken en plet ze grof. Voeg de boter de melk en de tijmblaadjes toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Kruid de kip met peper en zout en bak hem goudgeel in olijfolie met het citroensap. Snij hem in reepjes. Was en snij de peer in reepjes.
  3. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette : suiker, (bruis)water, olijfolie en azijn met frambozensmaak. Verdeel de stoemp over de borden en werk af met sneetjes peer en reepjes kip. Serveer de vinaigrette apart.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 328 KJ
Energie 78 kcal
Vetten 1.6 g
Fats acid satured 0.6 g
Koolhydraten 8.2 g
waarvan suikers 2.1 g
Eiwitten 7.0 g
salt 0.08 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • bloemige aardappelen 500 g
  • stronkjes witloof 3
  • verse tijm 5 g
  • kipfilet 300 g
  • citroen (sap van) 0.5
  • peer(peren) 1
  • azijn met frambozensmaak 40 ml

Niet inbegrepen in de box

  • (gezouten) boter 10 g
  • scheutje melk
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • olijfolie (voor vinaigrette) 5 ml
  • suiker 3 g
  • (bruis)water 5 ml
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • bloemige aardappelen 500 g
  • stronkjes witloof 3
  • verse tijm 5 g
  • kipfilet 300 g
  • citroen (sap van) 0.5
  • peer(peren) 1
  • azijn met frambozensmaak 40 ml

Niet inbegrepen in de box

  • (gezouten) boter 10 g
  • scheutje melk
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • olijfolie (voor vinaigrette) 5 ml
  • suiker 3 g
  • (bruis)water 5 ml
  • peper
  • zout