Oriëntaalse varkensmignonettes met puree en Chinese kool
Oriëntaalse varkensmignonettes met puree en Chinese kool
Voorbereiding10 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Kook de aardappelen in ruim water. Laat uitlekken en maak er puree van. Voeg de melk en de boter toe en meng. Kruid met peper en zout en hou apart. Snij de Chinese kool in stukken en stoom ze.
Kruid de varkensfilet met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pot en bak alle kanten van de filet kort aan. Voeg alle ingrediënten van de saus toe: kippenbouillon, sojasaus, zeste en sap van limoen, honing, fijngehakte knoflook, geraspte gember en sesamolie en laat nog 10 min. sudderen. Haal het vlees uit de pot en bedek met aluminiumfolie. Laat de saus nog enkele min. sudderen en dik in met een bruine roux of maïzena. Hou apart.
Serveer het vlees met de saus, de puree en de kool.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
314 KJ
Energie
75 kcal
Vetten
2.5 g
Fats acid satured
1 g
Koolhydraten
5.3 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
7.4 g
salt
0.27 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.