Maak inkepingen in het vet van de eendenborsten en bak dan 5 min. zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag, de velkant naar beneden. Haal het vlees uit de pan, giet het vet weg en leg er het vlees weer in, op de andere kant, zonder vel. Laat opnieuw 5 min. bakken. Kijk of het vlees gaar is en hou warm.
Smelt de boter in een pan en bak de worteltjes. Giet het water erbij en kook, afgedekt, 10 min. Voeg nadien de honing en tijmblaadjes toe, en kook tot de wortels gaar zijn. Giet af. Schil de sinaasappelen à vif: snij de volledige schil weg tot tegen het vruchtvlees, snij vervolgens de partjes tussen de vliezen uit en haal er partjes uit. Hak de hazelnoten grof en gril ze in een pan zonder vetstof.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette: olijfolie, azijn, suiker, peper en zout. Schik de veldsla op de borden, verdeel de sinaasappel en de in sneetjes gesneden eendenborst over de borden. Besprenkel met de stukjes hazelnoot en wat geraspte chocolade en dien op met de vinaigrette en de worteltjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
448 KJ
Energie
107 kcal
Vetten
5.5 g
Fats acid satured
2.6 g
koolhydraten
6.5 g
waarvan suikers
5.9 g
Eiwitten
7.2 g
salt
0.09 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.