Romana salade met witloof, roquefort en gebakken peer
Romana salade met witloof, roquefort en gebakken peer
Voorbereiding10 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Gril de noten in een pan zonder vetstof. Verbrijzel tot grove stukken (met een vijzel). Bak de broodjes volgens aanwijzing op de verpakking.
Was de peren, verwijder het klokhuis en snij in fijne kwartjes. Bak de perenkwartjes in een pan in wat olijfolie. Verwijder de blaadjes van de litlle gem, spoel ze en zwier droog. Verwijder de bittere basis van het witloof, spoel de blaadjes en droog. Meng de peren met de sla en witloofbladeren. Snij de kaas in kleine blokjes en voeg toe aan de salade samen met de gegrilde noten.
Hak de bieslook en sjalot zeer fijn. Maak een vinaigrette van de notenolie, olijfolie, mosterd, honing, bieslook en sjalot. Kruid met peper en zout en sprenkel over de salade. Serveer met de broodjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
582 KJ
Energie
139 kcal
Vetten
7.2 g
Fats acid satured
3 g
Koolhydraten
12.8 g
waarvan suikers
6 g
Eiwitten
4.5 g
salt
0.66 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.