Snij de kipfilets in reepjes. Bak de kippenreepjes goudbruin in wat olijfolie tot ze gebakken zijn. Hou warm. Spoel de sla en zwier droog. Was de appels, snij in kwartjes en besprenkel met citroensap zodat ze niet bruin kleuren.
Was de rode krieltjes aardappelen en kook ze in een grote pot met licht gezouten kokend water tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken. Hak de noten en de vijgen in grove stukken. Meng de noten, de vijgen, de appel en de kaas met de sla. Kruid met peper en zout.
Verwarm de Luikse stroop tot die vloeibaar wordt en meng met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout naar smaak. Besprenkel de salade met de vinaigrette met Luikse stroop en serveer met de warme kippenreepjes en de krieltjes aardappelen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
573 KJ
Energie
137 kcal
Vetten
6.8 g
Fats acid satured
2.5 g
Koolhydraten
9.7 g
waarvan suikers
4.7 g
Eiwitten
8.9 g
salt
0.27 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.