Tagliatelle met kip, spinazie- en avocadocrème en gegrilde tomaten
Tagliatelle met kip, spinazie- en avocadocrème en gegrilde tomaten
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de fijn gesneden ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en hou enkele blaadjes apart voor de garnering. Roer om tot de spinazie slinkt en hou apart. Snij de kip in stukjes en bak ze in dezelfde pan ongeveer 10 min. goudbruin in wat olijfolie. Hou warm.
Pel, ontpit en snij de avocado in kleine blokjes. Mix met de spinazie tot een smeuïge crème. Kruid met peper en zout. Plaats de tomaten in een ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout en zet enkele min. onder de grill.
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking, laat uitlekken en meng met de spinazie- en avocadocrème en de kip. Voeg de tomaten toe en versier met enkele spinazieblaadjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
540 KJ
Energie
129 kcal
Vetten
4.7 g
Fats acid satured
0.8 g
Koolhydraten
12.9 g
waarvan suikers
1 g
Eiwitten
7.6 g
salt
0.08 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.