Pannenkoek met gebakken champignons en een spiegeleitje
Pannenkoek met gebakken champignons en een spiegeleitje
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Meng de bloem, 1 ei, 1 snuifje zout en de melk tot een vloeibaar beslag. Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan. Giet een kleine pollepel beslag in de pan en kantel de pan zodat het beslag de bodem van de pan volledig bedekt. Bak op een zacht vuur tot de pannenkoek goudbruin kleurt en draai hem om, om de andere kant te kleuren. Leg de pannenkoek op een groot bord en bak verder tot alle beslag op is. Houd de pannenkoeken warm.
Hak de sjalot fijn en fruit in 1 el olijfolie op een zacht vuur. Borstel de champignons schoon en verwijder het voetje. Giet de champignons in de pan en roerbak op een hoog vuur. Verwijder de champignons en voeg de verse kaas toe. Laat zachtjes smelten. Voeg de champignons terug toe en roer voorzichtig om. Houd warm. Bak spiegeleieren van de rest van de eieren. Kruid met peper en zout.
Verdeel de champignons over de pannenkoeken en schik 1 ei op elke pannenkoek. Vouw de randen om. Werk af met rucolablaadjes en dien op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
578 KJ
Energie
138 kcal
Vetten
9 g
Fats acid satured
4.8 g
Koolhydraten
8.5 g
waarvan suikers
1.8 g
Eiwitten
5.1 g
salt
0.17 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.