Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de butternut met de salie in een ovenschaal. Besprenkel met de olie, kruid met peper en zout en meng goed dooreen. Rooster gaar in de oven in +/- 20 min.
Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Snipper de ui fijn en stoof samen met de geplette knoflook zachtjes aan in een kookpot met wat boter. Draai het vuur iets hoger, voeg de rijst toe en bak in enkele min. glazig. Blus met de wijn. Draai het vuur terug lager en voeg, eens de wijn door de rijst opgenomen is, een pollepel bouillon toe. Roer regelmatig en voeg opnieuw bouillon toe wanneer de rijst droog wordt. Werk zo langzaam alle bouillon op (+/-20 min.). Haal de kookpot van het vuur eens de risotto gaar is en laat afgedekt 2 min. zwellen.
Hak de walnoten grof en roer deze samen met de kaas, de mascarpone en de butternut door de gare risotto. Kruid met peper en zout.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
438 KJ
Energie
104 kcal
Vetten
4.5 g
Fats acid satured
1.9 g
koolhydraten
13 g
waarvan suikers
0.5 g
Eiwitten
2.3 g
salt
0.27 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.