Breng de aangeduide hoeveelheid water aan de kook en voeg de groentebouillon toe. Stoof de grof gehakte ui samen met de geplette knoflook in wat olijfolie in een kookpot met dikke bodem op een zacht vuurtje. Zorg dat de knoflook niet verkleurt. Breng op smaak met de Ras El Hanout en de gemalen kaneel en laat nog enkele min. verder stoven.
Draai het vuur iets hoger en voeg de wortelblokjes en de knolselderblokjes toe. Stoof enkele min. aan en giet de helft van de bouillon erbij. Zet het deksel op de pot en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Voeg de zoete aardappel en de uitgelekte kikkererwten toe. Laat afgedekt 15 min. verder pruttelen.
Maak, met de overige bouillon, de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er een klontje boter doorheen. Proef van de tajine en breng eventueel op smaak met peper en zout. Werk af met grof gehakte verse koriander.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
280 KJ
Energie
66 kcal
Vetten
1.2 g
Fats acid satured
0.3 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
3.3 g
Eiwitten
2.1 g
salt
0.17 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.