Kalkoenschnitzel met sinaas-venkelsalade en geroosterde krieltjes
Kalkoenschnitzel met sinaas-venkelsalade en geroosterde krieltjes
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de krieltjes, dep ze droog en snij ze doormidden. Doe ze samen met de grof gehakte rozemarijn in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en zout en meng goed dooreen. Rooster ze in ongeveer 25-30 min. gaar in de hete oven.
Snij met behulp van een mandoline, of met een vaste hand, de venkel in zo fijn mogelijke reepjes. Schil de sinaasappel en snij de partjes tussen de vliesjes uit (à vif). Meng ze met de venkel en besprenkel met olijfolie en rodewijnazijn. Bestrooi met de versnipperde muntblaadjes. Kruid met peper en zout en meng de salade goed dooreen.
Verwarm een klontje boter in een grote antikleefpan en bak de schnitzels in 5 à 7 min. knapperig en goudbruin. Serveer met de krieltjes en sinaas- venkelsalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
410 KJ
Energie
97 kcal
Vetten
3.3 g
Fats acid satured
1.0 g
Koolhydraten
7.7 g
waarvan suikers
2.2 g
Eiwitten
8.6 g
salt
0.32 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.