Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. voor de dressing: meng de fijngesnipperde chilipeper (haal de zaadjes eruit als je het minder pikant wil) met de tot moes geplette knoflook, suiker, vissaus en het limoensap, en bewaar apart. Snij de komkommer in halve maantjes en de rode ui in dunne ringen. Scheur de verse muntblaadjes in grove stukken.
Smeer het vlees in met arachideolie. Rooster het vlees, afhankelijk van de dikte, 1 tot 2 min. aan elke zijde in een hete grillpan. Wikkel in aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten. Snij het vervolgens in centimeterdikke plakjes.
Meng in een kom de ijsbergsla met de komkommerpartjes, de rode ui en de munt. Meng er de dressing doorheen. Verdeel de salade over de borden en werk af met enkele stukjes vlees. Serveer met rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
425 KJ
Energie
101 kcal
Vetten
2.2 g
Fats acid satured
0.7 g
Koolhydraten
9.2 g
waarvan suikers
1.1 g
Eiwitten
11 g
salt
0.09 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.