Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de steeltjes van de broccoliroosjes. Schil de dikke stelen en snij in stukken. Kook de roosjes en steeltjes, samen met de aardappelen, gaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Giet af en plet tot puree. Voeg de amandelschilfers, de boter en de dragonblaadjes toe. Kruid met peper en zout en meng goed dooreen.
Kruid de zalmfilets met peper en zout en strijk beide kanten in met olie. Verhit een pan op een matig vuur. Bak de filets aan één kant 8 min op een zacht vuur.
Serveer de zalm met de broccolipuree.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
476 KJ
Energie
114 kcal
Vetten
6.2 g
Fats acid satured
2.4 g
koolhydraten
7.6 g
waarvan suikers
1.0 g
Eiwitten
5.9 g
salt
0.13 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.