Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plet de knoflook tot moes, snij de lente-ui in ringetjes en hak de geschilde gember fijn. Heb je het liever niet té pikant, ontpit dan de chilipeper en snij daarna pas in fijne reepjes. Ontpit en snij de paprika's in fijne repen. Snij de champignons in plakjes en de tofu in blokjes van 2 cm.
Verwarm wat olie en 1/5 van de sojasaus in een antikleefpan op een hoog vuur en bak de tofublokjes rondom krokant. Zet opzij.
Verwarm wat arachideolie in een hete wok en roerbak de look, lente-ui, gember en chilipeper. Voeg na enkele min. de paprikareepjes toe en roerbak opnieuw enkele minuten. Voeg nu de champignons toe en na enkele min. de uitgelekte noedels. Blus met de rest van de sojasaus en meng goed dooreen. Voeg de gebakken tofublokjes toe en werk af met grof gehakte pindanoten en verse koriander.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
504 KJ
Energie
120 kcal
Vetten
4.2 g
Fats acid satured
0.7 g
koolhydraten
12.1 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
7.7 g
salt
1.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.