Snipper de ui, plet de look tot moes en snij de paprika in kleine blokjes. Stoof de ui en knoflook in wat olie op een laag vuurtje. Voeg na enkele min. de paprika toe en roerbak een tweetal min. Voeg vervolgens het quorngehakt toe en kruid met de komijn, de gemalen paprika en de cayennepeper. Meng goed dooreen en giet er de uitgelekte kidneybonen, mais, suiker en de tomaten uit blik bij. Spoel het blik met een bodempje water en giet bij het quornmengsel. Laat een kwartiertje pruttelen.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Proef van de chili sin carne en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst, zure room en verse koriander.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
532 KJ
Energie
127 kcal
Vetten
1.3 g
Fats acid satured
0.3 g
Koolhydraten
18.3 g
waarvan suikers
5.3 g
Eiwitten
7.9 g
salt
0.29 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.