Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en de bloemkool samen gaar in gezouten water. Pel en snipper de uien en fruit ze in een beetje boter in een braadpan met antiaanbaklaag. Voeg de in blokjes gesneden kip toe, kruid met zout en peper en bak ze bruin. Schep de kip uit de pan en zet opzij.
Laat nog een klontje boter smelten in dezelfde pan en bak de fijngehakte champignons kort. Leg de kip ook terug in de pan en giet er de room bij. Voeg de dragon toe, kruid met zout en peper en laat 10 min sudderen op een laag vuur.
Giet de aardappelen en de bloemkool af, voeg een flink snuifje nootmuskaat, zout, peper en een klontje boter toe en stamp tot een gladde puree. Serveer bij de kip en de champignonsaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
99 kcal
Vetten
5.6 g
koolhydraten
5.3 g
waarvan suikers
1.1 g
vezels
1.5 g
Eiwitten
6.1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.