Verwarm de oven voor. Spreid de frieten uit op een ovenplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een staafmixer om de mayonaise samen met de basilicumblaadjes tot een smeuïg geheel te mixen. Bewaar in de koelkast.
Verwarm een klontje boter in een antikleefpan en bak de hamburgers in ongeveer 10-12 min. gaar op een middelhoog vuur. Leg tijdens de laatste 4 min. een sneetje kaas op elke burger en laat smelten. Snij ondertussen de tomaat in plakjes en de rode ui in ringen.
Neem een burgerbroodje en smeer elke helft in met een eetlepel basilicummayonaise. Leg op de onderste helft een blaadje sla en een plakje tomaat en daarop de burger, de rode ui en enkele plakjes augurk. Serveer met de frietjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
965 KJ
Energie
226 kcal
Vetten
15.3 g
Fats acid satured
4.4 g
Koolhydraten
12.4 g
waarvan suikers
0.8 g
Eiwitten
9 g
salt
0.64 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.