Lamskoteletten met aardappelsalade, tomaten en rucola met muntpesto
Lamskoteletten met aardappelsalade, tomaten en rucola met muntpesto
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil en stoom of kook de aardappelen. Giet af. Snipper ondertussen de munt- en peterselieblaadjes, de knoflook en de kappertjes. Giet alles in een kom en voeg de citroenzeste, het citroensap en 1 el olijfolie per persoon toe. Kruid met peper en zout en meng. Snij de nog warme aardappelen in kleinere stukjes en meng met 2 el muntpesto.
Giet 1/2 el olijfolie per persoon in een pan en bak de kerstomaten even aan. Kruid met peper en zout en hou warm. Kruid de lamskoteletten met peper en zout. Giet 1/2 el olijfolie per persoon en de boter in een grote pan. Bak de koteletten 1 min. aan op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat nog 2 min verder bakken. Keer de koteletten om en bak 3 min terwijl je het vlees bevochtigt met het warme bakvocht. Haal van het vuur, dek de koteletten af met een groot bord of aluminiumfolie en laat 4 min rusten.
Meng de aardappelen, de tomaten, de rucola en de rest van de muntpesto. Serveer bij de lamskoteletten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
462 KJ
Energie
110 kcal
Vetten
5.9 g
Fats acid satured
2.5 g
Koolhydraten
7.8 g
waarvan suikers
0.8 g
Eiwitten
6.1 g
salt
0.06 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.