Varkensmignonette op Chinese wijze en gesauteerde Chinese kool met knoflook
Varkensmignonette op Chinese wijze en gesauteerde Chinese kool met knoflook
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de sojasaus, het vijfkruidenpoeder, de cayennepeper en 1 el olijfolie in een kom en meng. Kruid het varkensvlees met zout. Giet 2 el olijfolie in een braadpan en bak de filet kort aan langs beide kanten. Schik het vlees in een ovenvaste schaal en overgiet met de saus. Zet 10 min in de oven terwijl je het vlees regelmatig bevochtigt met de saus. Keer het vlees na 5 min om. Wanneer het vlees gaar is, haal het uit de oven, dek de schotel af met aluminiumfolie en laat 10 min rusten.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de Chinese kool in reepjes. Hak de knoflook fijn. Giet 2 el olijfolie in een wok en sauteer de knoflook 3 min. Giet de kool erbij en laat nog 5 min bakken op een hoog vuur. Voeg de geroosterde sesamolie en 1 el sojasaus toe en laat nog 5 min bakken.
Snij het varkensvlees in sneetjes en serveer met de Chinese kool en de basmati.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
499 KJ
Energie
119 kcal
Vetten
3.6 g
Fats acid satured
0.7 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
0.2 g
Eiwitten
9.2 g
salt
0.67 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.