Zweedse gehaktballetjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes

Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
  1. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Meng ondertussen het gehakt met het ei, paneermeel, de fijngehakte oregano, peper en zout. Rol pingpongballetjes van het gehakt. Bak de balletjes goudbruin in boter op een zacht vuur. Haal uit de pan en zet aan de kant.
  2. Doe de bloem bij het braadvocht en meng tot de bloem is opgenomen. Blus met de bouillon en blijf roeren tot de saus bindt. Laat even opkoken. Verlaag het vuur en roer er de room onder. Breng op smaak met Worcestershiresauce en mosterd. Leg de balletjes in de saus en laat nog even mee opwarmen.
  3. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Prak ze fijn. Doe er boter en melk bij. Blijf stevig mengen tot je een smeuïge puree bekomt. Kruid af naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de balletjes met de saus en de puree. Werk af met verse peterselie.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 486 KJ
Energie 116 kcal
Vetten 6.3 g
Fats acid satured 3.2 g
Koolhydraten 9.1 g
waarvan suikers 0.9 g
Eiwitten 5.2 g
salt 0.36 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • schaal gehakt varken/rund 1
  • ei 1
  • takjes oregano 2
  • rundsbouillonblokje 0.25
  • room 75 ml
  • Worcestershiresauce 1 el
  • puree aardappelen Selection 400 g
  • enkele peterselieblaadjes

Niet inbegrepen in de box

  • paneermeel (of bruidkruim) 3 el
  • bloem 1 el
  • scheutje melk 1
  • water 0.25 l
  • mosterd 0.5 tl
  • nootmuskaat
  • boter
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • schaal gehakt varken/rund 1
  • ei 1
  • takjes oregano 2
  • rundsbouillonblokje 0.25
  • room 75 ml
  • Worcestershiresauce 1 el
  • puree aardappelen Selection 400 g
  • enkele peterselieblaadjes

Niet inbegrepen in de box

  • paneermeel (of bruidkruim) 3 el
  • bloem 1 el
  • scheutje melk 1
  • water 0.25 l
  • mosterd 0.5 tl
  • nootmuskaat
  • boter
  • peper
  • zout