Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Meng ondertussen het gehakt met het ei, paneermeel, de fijngehakte oregano, peper en zout. Rol pingpongballetjes van het gehakt. Bak de balletjes goudbruin in boter op een zacht vuur. Haal uit de pan en zet aan de kant.
Doe de bloem bij het braadvocht en meng tot de bloem is opgenomen. Blus met de bouillon en blijf roeren tot de saus bindt. Laat even opkoken. Verlaag het vuur en roer er de room onder. Breng op smaak met Worcestershiresauce en mosterd. Leg de balletjes in de saus en laat nog even mee opwarmen.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Prak ze fijn. Doe er boter en melk bij. Blijf stevig mengen tot je een smeuïge puree bekomt. Kruid af naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de balletjes met de saus en de puree. Werk af met verse peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
486 KJ
Energie
116 kcal
Vetten
6.3 g
Fats acid satured
3.2 g
Koolhydraten
9.1 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
5.2 g
salt
0.36 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.