Groentepizza met spinazie, artisjok, courgette en gorgonzola
Groentepizza met spinazie, artisjok, courgette en gorgonzola
Voorbereiding15 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de geperste knoflook bij de olijfolie en meng goed. Wrijf het deeg in met de knoflookolie.
Snij de courgette in plakjes. Snij de artisjokharten klein. Beleg de pizza met blaadjes spinazie, schijfjes courgette en de artisjokharten. Leg de pizza niet te vol.
Leg er stukjes gorgonzola tussen, bestrooi met de mozzarella en kruid af met peper en zout. Stop de pizza een tiental minuten in de hete oven of tot de korst goudbruin ziet en de kaas lichtjes is gesmolten. Bedruppel voor het serveren met olijfolie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
865 KJ
Energie
206 kcal
Vetten
9.9 g
Fats acid satured
3.2 g
Koolhydraten
22 g
waarvan suikers
1.8 g
Eiwitten
6.9 g
salt
1.09 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.