Tomaten gevuld met gehakt op z’n Provençaals | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tomaten gevuld met gehakt op z’n Provençaals

Tomaten gevuld met gehakt op z’n Provençaals

Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Was de tomaten, snij een hoedje af en haal de tomaten leeg. Bewaar het vruchtvlees. Bestrooi de binnenkant met zout en keer de tomaten om zodat ze kunnen uitlekken. Laat het brood weken in de melk en wring het daarna uit. Snipper de ui, de knoflook, de peterselie en het basilicum fijn en meng door het gehakt en het brood.
  2. Vul de tomaten met de mengeling. Zet het hoedje er terug op en schik de tomaten in een ovenschaal. Plet het vruchtvlees van de tomaten tot puree en giet in de schaal. Kruid met peper en zout. Besprenkel de tomaten en de puree met een scheut olijfolie en bak 25 min. in de oven.
  3. Kook de quinoa in water met de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en serveer bij de tomaten.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 367 KJ
Energie 88 kcal
Vetten 5 g
Fats acid satured 1.6 g
Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 1.9 g
Eiwitten 4 g
salt 0.3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • grote tomaten 4
  • grote ui 0.5
  • teen knoflook 1
  • peterselie 5 g
  • basilicum 5 g
  • quinoa 100 g
  • varkens-kalfsgehakt 300 g
  • blokje groentebouillon 0.5

Niet inbegrepen in de box

  • melk 50 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • snede brood 1
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • grote tomaten 4
  • grote ui 0.5
  • teen knoflook 1
  • peterselie 5 g
  • basilicum 5 g
  • quinoa 100 g
  • varkens-kalfsgehakt 300 g
  • blokje groentebouillon 0.5

Niet inbegrepen in de box

  • melk 50 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • snede brood 1