Asperges op z’n Vlaams met Schotse gerookte zalm | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Asperges op z’n Vlaams met Schotse gerookte zalm

Asperges op z’n Vlaams met Schotse gerookte zalm

Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de asperges vanonder het kopje tot naar beneden. Snij het harde onderste gedeelte af. Kook de asperges in een tiental minuten gaar in licht gezouten water. Laat uitlekken.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat daarna schrikken onder koud stromend water. Pel ze en plet de eieren. Doe de helft van de peterselie erbij. Kruid met peper en zout.
  3. Smelt de boter op een zacht vuurtje of in de microgolfoven. Verdeel de asperges over de borden en doe er de eitjes op. Schik er de reepjes zalm bij. Laat de kopjes onbedekt. Schenk er een lepel gesmolten boter over. Werk af met de resterende peterselie.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 433 KJ
Energie 105 kcal
Vetten 8.2 g
Fats acid satured 4.5 g
koolhydraten 2 g
waarvan suikers 0.6 g
Eiwitten 5.6 g
salt 0.39 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • witte asperges 750 g
  • eieren 3
  • gehakte peterselie 10 g
  • sneetjes Schotse gerookte zalm 4

Niet inbegrepen in de box

  • peper
  • zout
  • gezouten boter 75 g
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • witte asperges 750 g
  • eieren 3
  • gehakte peterselie 10 g
  • sneetjes Schotse gerookte zalm 4

Niet inbegrepen in de box

  • peper
  • zout
  • gezouten boter 75 g