Vegetarisch courgettebootje met quinoa en knapperige boontjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Vegetarisch courgettebootje met quinoa en knapperige boontjes

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de sjalot fijn. Snij de boontjes in stukjes van 1 cm. Snij de courgettes in de lengte door. Schraap met een theelepeltje de vulling eruit en bewaar apart. Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snij de tofu in blokjes. Stoof de courgettevulling in olijfolie aan op een zacht vuurtje. Doe er de geperste knoflook, de sjalot, de tofu en de boontjes bij. Stoof 5 min. Voeg de quinoa toe en haal van het vuur.

  3. Kruid de courgettevulling met het citroensap en citroenzeste, de fijngehakte munt, peper en zout. Vul de uitgeholde bootjes met de vulling en kruimel er schapenkaas over. Zet de bootjes in een ingevette ovenschaal en zet die 10 min. in de hete oven.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 315 KJ
Energie 75 kcal
Vetten 3.3 g
Fats acid satured 1.2 g
koolhydraten 7.6 g
waarvan suikers .16 g
Eiwitten 3.8 g
salt 0.26 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • courgette 1
  • quinoa 100 g
  • tofu "à la minute" 90 g
  • groentebouillon 0.5
  • fijne bonen 200 g
  • munt 5 g
  • citroen 0.25
  • schapenkaas 75 g
  • teen knoflook 0.5
  • sjalot 0.5
  • water 250 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • courgette 1
  • quinoa 100 g
  • tofu "à la minute" 90 g
  • groentebouillon 0.5
  • fijne bonen 200 g
  • munt 5 g
  • citroen 0.25
  • schapenkaas 75 g
  • teen knoflook 0.5
  • sjalot 0.5
  • water 250 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout