Kook de macaroni gaar in licht gezouten water. Bak de spekreepjes in een braadpan zonder vetstof op een hoog vuur. Schep uit de pan. Doe wat olie in de pan en stoof er de prei in aan. Schep de prei uit de pan.
Smelt de boter in de pan. Doe er daarna de bloem bij en meng tot de bloem alle boter heeft opgenomen. Laat even bakken en voeg dan de melk toe. Klop met een garde tot de saus indikt en er geen klonters meer zijn. Doe er de kaas bij en kruid met peper en zout.
Schep de macaroni onder de kaassaus. Voeg ook de prei en de spekreepjes toe. Strooi er voor het serveren de gehakte peterselie over.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
783 KJ
Energie
186 kcal
Vetten
6.4 g
Fats acid satured
3.2 g
Koolhydraten
22 g
waarvan suikers
4.6 g
Eiwitten
9.4 g
salt
0.66 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.