Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges van onder het kopje tot naar beneden. Snij het harde onderste gedeelte af. Kook de asperges in 10 min. gaar in licht gezouten water. Laat uitlekken. Was de aardappelen en kook ze ongeschild gaar in licht gezouten water.
Snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olijfolie op een laag vuur in een pan en fruit de sjalot glazig. Blus met de witte wijn en laat 5 min. inkoken op hoog vuur. Doe de room bij de sjalotjes en meng er de mosterd onder. Laat even inkoken. Kruid met peper en zout en de gehakte bieslook. Kruid de steaks met peper en zout en bak ze aan beide kanten in boter aan op hoog vuur. Reken op 2 min. per kant. Snij daarna in reepjes.
Leg de gekookte aardappeltjes op een bakplaat en duw ze met een aardappelstamper in. Strooi er Parmezaanse kaas over en zet nog 5 min. in de oven. Serveer de asperges met een lepel saus, de reepjes steak en de aardappeltjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
366 KJ
Energie
87 kcal
Vetten
3.5 g
Fats acid satured
2 g
Koolhydraten
5.4 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
7.5 g
salt
1.4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.