Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de maïs klein en de paprika in blokjes. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in boter, op een hoog vuur. Verlaag daarna het vuur zodat de kip goed doorbakken wordt. Stoof de stukjes paprika en de babymaïs mee. Schep alles uit de pan.
Meng in dezelfde pan het water, de loempiasaus, de azijn en de suiker. Roer goed zodat de suiker oplost. Breng aan de kook en laat 10 min. verder pruttelen op een laag vuurtje.
Meng de zoetzure saus door de kippenblokjes en de groenten. Serveer met de rijst. Garneer met de koriander.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
607 KJ
Energie
145 kcal
Vetten
3 g
Fats acid satured
0.9 g
Koolhydraten
19 g
waarvan suikers
5.4 g
Eiwitten
9.9 g
salt
0.15 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.