Forel met huisgemaakte kruidenboter en gebakken rozemarijnaardappelen
Forel met huisgemaakte kruidenboter en gebakken rozemarijnaardappelen
Voorbereiding25 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding25 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de forellen en dep ze droog. Hak de dille en de dragon fijn en meng door de boter. Kruid met peper en zout en giet er 1 el citroensap bij.
Vet een ovenschaal in en schik de forellen erin. Verdeel de kruidenboter over de vis, giet de witte wijn en de kerstomaten erbij. Zet 15 min. in de oven en bevochtig regelmatig met het bakvocht.
Giet de arachideolie in een grote pan en bak de halve krieltjes in 10 min. gaar. Serveer de forel met de gebakken aardappelen en de jus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
465 KJ
Energie
111 kcal
Vetten
5.4 g
Fats acid satured
3.3 g
Koolhydraten
8.4 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
1.6 g
salt
0.05 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.