Lamskoteletten met vruchtencouscous en verse kruiden
Lamskoteletten met vruchtencouscous en verse kruiden
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Haal het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Snij de abrikozen klein. Giet kokend water over de couscous tot die net onder staat. Dek af en laat 10 min. wellen. Maak nadien los met een vork.
Hak de munt en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water. Doe ze samen met de abrikozen, de rozijnen en de verse kruiden bij de couscous en kruid met peper, zout en het citroensap. Schenk er wat olijfolie over.
Verhit boter op een hoog vuur in een pan. Kruid de koteletten aan beide kanten met peper en zout. Schroei ze snel dicht in de hete boter. Doe dit aan beide kanten. Verlaag het vuur en laat ze nog 3 min. bakken aan elke kant. Serveer meteen met de couscous.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
759 KJ
Energie
180 kcal
Vetten
4.9 g
Fats acid satured
2.0 g
Koolhydraten
23 g
waarvan suikers
6.6 g
Eiwitten
10 g
salt
0.08 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.