Zoete aardappelfrietjes met kippenreepjes en yoghurtlookdressing
Zoete aardappelfrietjes met kippenreepjes en yoghurtlookdressing
Voorbereiding15 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de aardappelfrietjes in een ovenschaal en schenk er olijfolie over. Kruid met peper en zout. Zet de frietjes 25 min. in de oven tot ze zacht zijn en goudbruin kleuren.
Snij ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Bak ze gaar in hete boter op een middelhoog vuur en kruid met peper en zout. Meng de yoghurt met een scheutje olijfolie, de geperste knoflook en de fijngesneden munt. Kruid met peper en zout.
Snij de komkommer in blokjes en halveer de kerstomaatjes. Verdeel de aardappelfrietjes over de borden. Bestrooi met de geraspte cheddar. Leg de kippenblokjes erbij. Eindig met ijsbergsla, de tomaatjes en blokjes komkommer. Werk af met de yoghurtlookdressing.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
313 KJ
Energie
75 kcal
Vetten
3.1 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
3.6 g
waarvan suikers
1.8 g
Eiwitten
7.7 g
salt
0.21 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.