Tartaar op z’n Italiaans, geserveerd met ovenfrietjes
Tartaar op z’n Italiaans, geserveerd met ovenfrietjes
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor. Spreid de frieten uit op een ovenplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de gedroogde tomaten en het basilicum fijn. Leg het vlees in een diep bord. Giet het eigeel, de kappers, de gedroogde tomaten, het basilicum, 2 el olijfolie, de balsamicoazijn, de Engelse saus en de geraspte parmezaan erbij. Kruid met peper en zout. Meng voorzichtig.
Dresseer het vlees op de borden met een uitsteekvorm, versier met pijnboompitten en geraspte parmezaan.
Breng de rucola op smaak met olijfolie en serveer dit bij de tartaar, samen met de ovengebakken frietjes. Tip: Je kan de rest van de ongebakken frietjes invriezen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
763 KJ
Energie
182 kcal
Vetten
9.1 g
Fats acid satured
2.2 g
Koolhydraten
13 g
waarvan suikers
3.8 g
Eiwitten
11 g
salt
1.04 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.