Pel en ontpit de tomaten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Spoel de kappers onder koud water. Snij de olijven in 4. Snipper de knoflook en de peterselie fijn.
Kook de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak de knoflook kort aan. Giet er de tomaten, de kappers en de olijven bij. Bak 5 min. op een hoog vuur. Breng op smaak met de gehakte peterselie en de cayennepeper.
Giet de pasta bij de puttanescasaus. Meng en bak 2 min. op een hoog vuur. Giet er indien nodig 30 ml van het kookvocht van de pasta bij. Bestrooi met parmezaanschilfers en dien op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
664 KJ
Energie
159 kcal
Vetten
9.6 g
Fats acid satured
1.1 g
koolhydraten
9.4 g
waarvan suikers
2.5 g
Eiwitten
6.7 g
salt
0.37 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.