Italiaanse hamburger met basilicumpesto en tomatensalade
Italiaanse hamburger met basilicumpesto en tomatensalade
Voorbereiding15 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Maak de basilicumpesto door de basilicumblaadjes (hou een handvol blaadjes opzij voor de tomatensalade) samen met de geroosterde pijnboompitten, knoflook, olijfolie, Parmezaanse kaas en balsamicoazijn fijn te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een klontje boter in een braadpan en bak de hamburgers aan beide kanten bruin. Snij de tomaten doormidden, doe ze in een kommetje en besprenkel met olijfolie en een beetje balsamicoazijn. Verscheur de overige basilicumblaadjes en voeg ze toe aan de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de mozzarella in plakjes. Smeer 1 el pesto op elke helft van de hamburgerbroodjes. Beleg de onderste helft met 1 gebakken burger, gevolgd door 2 schijfjes mozzarella en wat rucola. Serveer met de tomatensalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
883 KJ
Energie
211 kcal
Vetten
15 g
Fats acid satured
6.3 g
Koolhydraten
7.8 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
9.8 g
salt
0.62 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.