Tournedos met harissamayonaise, frietjes en witloof met veldsla
Tournedos met harissamayonaise, frietjes en witloof met veldsla
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de frietjes op een ovenplaat en bak ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de eierdooier in een kom en meng met de azijn, harissa en de helft van de mosterd. Voeg beetje per beetje de zonnebloemolie toe, terwijl je stevig klopt met een garde. Meng tot een gebonden geheel. Kruid de mayonaise met peper en zout.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de tournedos in 2 min. aan beide kanten bruin. Laat ze nog 3 min. verder garen in de oven voor "saignant" en 6 min. voor "à point". Haal het vlees uit de oven en laat nog 5 min. rusten onder zilverpapier.
Meng de rest van de mosterd met de azijn, de honing en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de witloof grof en meng onder de veldsla. Snij de tournedos in plakjes en kruid met peper en zout. Meng op het laatste moment de vinaigrette door de salade en serveer met de tournedos, harissamayonaise en frietjes. Tip: vries de overgebleven, ongebakken frietjes in!
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
842 KJ
Energie
202 kcal
Vetten
15 g
Fats acid satured
2.6 g
Koolhydraten
9 g
waarvan suikers
1.5 g
Eiwitten
8.6 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.