Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water. Snij de lente-ui, shiitake en tofu in stukjes. Plet de knoflook tot moes. Schil en rasp de gember fijn.
Verwarm op een hoog vuur wat arachideolie in een wok. Breek het ei/de eieren in de pan en roerbak in enkele minuten gaar. Doe in een kommetje en zet opzij. Giet opnieuw wat olie in de wok. Voeg de lente-ui, knoflook, gember, snijbonen en shiitake toe en roerbak in enkele minuten gaar. Giet de groenten bij het ei(de eieren).
Giet opnieuw wat olie in de wok en bak de tofustukjes. Besprenkel met de helft van de sojasaus en bak knapperig. Voeg de kokosschilfers toe en roerbak 2 min. alvorens de rijst toe te voegen. Besprenkel met de overige sojasaus en het limoensap. Voeg nu ook de groenten en de ei(eieren) opnieuw toe en laat in enkele minuten opwarmen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
552 KJ
Energie
132 kcal
Vetten
5.6 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
13 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
6.5 g
salt
0.55 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.