Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke stand, met bakplaat.
Snipper de rode ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm een klontje boter in een pan en fruit de ui met de knoflook enkele minuten op een laag vuur. Voeg de butternutblokjes en cayennepeper toe en stoof enkele minuten verder. Snipper de salieblaadjes, hak de pecannoten grof en voeg toe aan de pan. Roerbak enkele minuten verder. Kruid met peper en zout.
Leg een pizzabodem op een vel bakpapier en beleg met een deel van de butternutblokjes. Leg hier en daar één dotje ricotta en knijp er het citroensap overheen. Kruid met peper en zout. Schuif de pizza met bakpapier op de hete bakplaat en bak in ongeveer 10-15 min. knapperig. Werk op deze manier alle pizza's op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
857 KJ
Energie
204 kcal
Vetten
7 g
Fats acid satured
2.8 g
Koolhydraten
28.8 g
waarvan suikers
1.1 g
Eiwitten
5.8 g
salt
1.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.