Kippengehaktballetjes met champignonroomsaus en smeuïge puree
Kippengehaktballetjes met champignonroomsaus en smeuïge puree
Voorbereiding15 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met het ei en kruid met peper en zout. Voeg het paneermeel toe. Maak je handen nat en vorm het gehakt tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal en bak in ongeveer 20 tot 25 min. gaar.
Schil ondertussen de aardappelen en snij in stukken. Doe ze in een kookpot, zet onder water en kook in ongeveer 20 min. gaar. Giet het water af en voeg een flinke klont boter en een scheutje melk toe. Stamp tot een smeuïge puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm een klontje boter in een pan en stoof de ui en knoflook zachtjes aan. Snij ondertussen de shiitake in stukjes en voeg ze samen met de gesneden kastanjechampignons toe aan de pan. Roerbak in enkele minuten gaar. Voeg vervolgens de room toe en laat enkele minuten op een zacht vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
528 KJ
Energie
125 kcal
Vetten
5.4 g
Fats acid satured
2.8 g
Koolhydraten
10.4 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
8 g
salt
0.56 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.