Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het water af en spoel onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Snij de rode ui in flinterdunne ringen, de helft van de komkommer in partjes en de olijven in ringetjes. Ontpit de tomaten en snij ze in partjes. Voeg de ui, komkommer, olijven en tomaten toe aan de Griekse pasta. Meng de olijfolie met rode wijnazijn tot een vinaigrette en kruid met peper. Giet de vinaigrette over de salade en verkruimel de feta er overheen. Meng goed dooreen.
Verwarm een klontje boter in een pan en bak de rundsbrochettes in ongeveer 5 min. rondom bruin.
Rasp de andere helft van de komkommer en laat goed uitlekken in een zeef. Plet de knoflook tot moes en voeg samen met de komkommer, de yoghurt en een geutje olijfolie toe aan de Griekse yoghurt. Meng en breng op smaak met peper en zout.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
596 KJ
Energie
142 kcal
Vetten
7.1 g
Fats acid satured
2.9 g
Koolhydraten
13 g
waarvan suikers
1.3 g
Eiwitten
6.1 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.