Gegratineerde quinoa met bloemkool en zoete aardappel
Gegratineerde quinoa met bloemkool en zoete aardappel
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Voeg de quinoa toe en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de bloemkoolroosjes in 5 min. beetgaar in lichtgezouten water. Voeg na 3 min. de zoete aardappelpartjes toe. Giet het water af en laat de groenten uitlekken. Verwarm wat boter in een pan en stoof de prei en de tot moes geplette knoflook 5 min. aan. Kruid met peper en zout. Meng alle groenten onder de quinoa.
Hak de bieslook fijn. Meng in een kommetje de room met de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet het quinoamengsel in een ovenschotel. Meng er het roommengsel doorheen en werk af met de rest van de geraspte kaas, de bieslook en het paneermeel. Zet 20 min. in de oven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
824 KJ
Energie
198 kcal
Vetten
11 g
Fats acid satured
3.5 g
Koolhydraten
16 g
waarvan suikers
3.4 g
Eiwitten
7.7 g
salt
0.39 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.